WEGEBURGERY Z KASZY JAGLANEJ I BURAKA

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjnemateriały prasowe

Składniki

- kotlet

  • 200 g kaszy jaglanej
  • 180 g czerwonych buraków, pokrojonych na kawałki
  • 35 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 2 ząbki czosnku
  • 15 g masła
  • 340 g wody
  • 50 g pestek słonecznika
  • 11 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 3 łyżeczki kminu rzymskiego mielonego
  • 15 g octu balsamicznego

Składniki

- Chutney z czerwonej cebuli

  • 170 g cebuli, czerwonej, pokrojonej w ćwiartki
  • 11 łyżeczki białej gorczycy
  • 25 g masła
  • 10 g octu balsamicznego
  • 10 g czerwonego octu winnego
  • 3 łyżeczki cynamonu, mielonego
  • 40 g miodu, wielokwiatowego

Składniki

- burgery

  • 5 bułek graham
  • majonez, ilość do posmarowania bułek
  • 5 liści sałaty masłowej
  • 30 g cebuli, pokrojonej w piórka
  • 10 plastrów ogórka konserwowego lub kiszonego
  • 5 plastrów pomidora

Sposób przygotowania w urządzeniu Thermomix

Zmysłowe smaki: Wegetariańskie burgeryAgnieszka MaciaszekInteria.tv
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?