Wegetariańskie łazanki z kurkami

Łazanki nie muszą być nudne. Wystarczy, że zamiast mięsa dodasz do nich smakowite kurki.

Kurki możesz zastąpić pieczarkami.
Kurki możesz zastąpić pieczarkami. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • paczka makaronu bezglutenowego (łazanki)
  • główka białej kapusty
  • 2 cebule
  • 30 dkg grzybów kurek
  • 2 pomidory
  • ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka masła
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • kminek
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Makaron ugotować z łyżką masła. Kapustę opłukać, pokroić, ugotować z przyprawami i czosnkiem w małej ilości wody. Pomidory podsmażyć. Kurki oczyścić, opłukać, pokroić udusić na łyżce masła z posiekaną cebulą. Kapustę odsączyć z nadmiaru wody, połączyć z pomidorami i kurkami oraz łazankami. Podawać na gorąco. Kurki można ewentualnie zastąpić pieczarkami.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas