Wegetariańskie łazanki z kurkami
Łazanki nie muszą być nudne. Wystarczy, że zamiast mięsa dodasz do nich smakowite kurki.
Składniki:
- paczka makaronu bezglutenowego (łazanki)
- główka białej kapusty
- 2 cebule
- 30 dkg grzybów kurek
- 2 pomidory
- ząbek czosnku
- 1 łyżeczka masła
- liść laurowy
- ziele angielskie
- kminek
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania:
Makaron ugotować z łyżką masła. Kapustę opłukać, pokroić, ugotować z przyprawami i czosnkiem w małej ilości wody. Pomidory podsmażyć. Kurki oczyścić, opłukać, pokroić udusić na łyżce masła z posiekaną cebulą. Kapustę odsączyć z nadmiaru wody, połączyć z pomidorami i kurkami oraz łazankami. Podawać na gorąco. Kurki można ewentualnie zastąpić pieczarkami.