Wegetariańskie mini tarty z botwinką

Tartaletki wegetariańskie
Tartaletki wegetariańskiemateriały prasowe

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 cebula
  • 1 opakowanie plastrów wegetariańskich np. z papryką VeggieDay
  • 3 buraczki z pęczka botwinki plus kilka liści z łodyżkami
  • 250 g kwaśnej śmietany 12 lub 18%
  • 3 jajka
  • 100 g sera feta
  • 1 ząbek czosnku
  • Pół łyżeczki suszonego oregano
  • 1/8 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
  • 1/4 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
  • 1/3 łyżeczki suszonego tymianku
  • Sól i pieprz do smaku
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania

Tarta ze szpinakiem - najszybszy przepisInteria KulinariaInteria Kulinaria
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?