Wegetariańskie wrapy z sosem tzatziki

Przepis idealny dla osób, które chciałyby zredukować ilość spożywanego mięsa

Wrapy wegetariańskie
Wrapy wegetariańskiemateriały prasowe

Sposób przygotowania

Najpierw przygotuj ciasto - wymieszaj przesianą mąkę z gorącą wodą, olejem i szczyptą soli. Na suchej, rozgrzanej patelni usmaż trzy placki grubości klasycznych naleśników.

Ogórek zetrzyj na tarce, posól go, odczekaj chwilę i odciśnij delikatnie z soku. Wymieszaj jogurt z przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku i ogórkiem. Dopraw sos do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.

Usmaż lub ugotuj parówki. Podziel je na mniejsze części.

Teraz wystarczy już tylko wszystko połączyć - na placku połóż sałatę i inne warzywa, dodaj pokrojone parówki, polej sosem i złóż jak kopertę!

Smacznego!

materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas