Wegetariańskie wrapy z sosem tzatziki
Przepis idealny dla osób, które chciałyby zredukować ilość spożywanego mięsa

Składniki
- 6 parówek np. VeggieDay
- mieszanka sałat
- ulubione warzywa (papryka, pomidor, kukurydza konserwowa)
- 1 szklanka mąki pszennej lub kukurydzianej
- 1/5 szklanki oleju roślinnego
- 4/5 szklanki gorącej wody
- 1 długi ogórek
- 1 duży jogurt typu greckiego
- 4 ząbki czosnku
- sól, pieprz
- sok z cytryny
3 osób
Sposób przygotowania
Najpierw przygotuj ciasto - wymieszaj przesianą mąkę z gorącą wodą, olejem i szczyptą soli. Na suchej, rozgrzanej patelni usmaż trzy placki grubości klasycznych naleśników.
Ogórek zetrzyj na tarce, posól go, odczekaj chwilę i odciśnij delikatnie z soku. Wymieszaj jogurt z przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku i ogórkiem. Dopraw sos do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Usmaż lub ugotuj parówki. Podziel je na mniejsze części.
Teraz wystarczy już tylko wszystko połączyć - na placku połóż sałatę i inne warzywa, dodaj pokrojone parówki, polej sosem i złóż jak kopertę!
Smacznego!