Reklama

Reklama

Wegetariańskie wrapy z sosem tzatziki

Przepis idealny dla osób, które chciałyby zredukować ilość spożywanego mięsa

Składniki dla: 3 osób

Składniki

  • 6 parówek np. VeggieDay
  • mieszanka sałat
  • ulubione warzywa (papryka, pomidor, kukurydza konserwowa)
  • 1 szklanka mąki pszennej lub kukurydzianej
  • 1/5 szklanki oleju roślinnego
  • 4/5 szklanki gorącej wody
  • 1 długi ogórek
  • 1 duży jogurt typu greckiego
  • 4 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • sok z cytryny

Sposób przygotowania

Najpierw przygotuj ciasto - wymieszaj przesianą mąkę z gorącą wodą, olejem i szczyptą soli. Na suchej, rozgrzanej patelni usmaż trzy placki grubości klasycznych naleśników.

Ogórek zetrzyj na tarce, posól go, odczekaj chwilę i odciśnij delikatnie z soku. Wymieszaj jogurt z przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku i ogórkiem. Dopraw sos do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.

Usmaż lub ugotuj parówki. Podziel je na mniejsze części.

Teraz wystarczy już tylko wszystko połączyć - na placku połóż sałatę i inne warzywa, dodaj pokrojone parówki, polej sosem i złóż jak kopertę!

Reklama

Smacznego!

 

materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy