Węgierski gulasz

Dopraw go tak jak lubisz
Dopraw go tak jak lubisz 123RF/PICSEL

Składniki

  • 40 dag łopatki wieprzowej bez kości
  • 2 duże cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 marchewki
  • 2 czerwone papryki
  • 1 puszka posiekanych pomidorów
  • 3 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
  • 1 łyżeczka chili
  • 4 łyżki mąki pszennej
  • 1/2 l bulionu warzywnego
  • liść laurowy
  • łyżeczka majeranku
  • łyżeczka kminku
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżki smalcu
Wieprzowy gulasz z paprykąInteria KulinariaInteria Kulinaria
Tele Tydzień
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?