Wiedeński piegusek z wafelkami czekoladowymi

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Składniki

  • 3 małe wafelki w czekoladzie nadziewane kremem kawowym albo orzechowym (razem ok. 10 dag)
  • 10 dag masła
  • 15 dag cukru
  • 2 op. cukru waniliowego, szczypta soli
  • 3 jajka
  • 75 dag mielonego twarogu
  • 15 dag gęstej kwaśnej śmietany
  • 10 dag śmietany kremówki
  • 1 op. budyniu waniliowego
  • 4 dag kaszy manny
  • 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
  • 50 ml likieru morelowego
  • 2-3 łyżki marmolady morelowej
  • 4 łyżki płatków migdałowych
15 porcji

Sposób przygotowania

Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?