Reklama

Reklama

Wielkanoc tradycyjna i wegetariańska

Uwielbiamy żurek i szynkę, ale niech nie zabraknie na świątecznym stole także dań bezmięsnych. Zwłaszcza, że mogą być takie pyszne!

Barszcz biały

Czas przyrządzenia: 30 min
Składniki dla: 6 porcji

Składniki

  • 4 szklanki bulionu drobiowego
  • 4 ziemniaki, pokrojone w kostkę
  • 2 ząbki czosnku, rozgniecione
  • 2 szklanki koncentratu barszczu
  • białego (na mące pszennej)
  • 2 łyżki śmietany 18 proc.
  • łyżeczka majeranku
  • do podania: jajka na twardo, podsmażony na chrupko boczek, posiekany szczypiorek

Sposób przygotowania

1. Bulion zagotuj i wrzuć do niego ziemniaki. Gotuj 15 minut. Dodaj czosnek i koncentrat barszczu, następnie śmietanę i majeranek. Zagotuj, przypraw do smaku. 

2. Podawaj z cząstkami jajka, boczkiem i szczypiorkiem. 

Reklama


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje