Wielkanocne ciasteczka

Króliki, kurki, baranki... Za pomocą odpowiednich foremek możesz wyczarować wielkanocne cudeńka.

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej
  • ¾ kostki margaryny do pieczenia
  • 1 szklanka cukru
  • 5 żółtek
  • Łyżeczka proszku do pieczenia
  • Opakowanie cukru waniliowego

Reklama

Przygotowanie:

Mąkę wysyp na stolnicę, dodaj pokrojoną w  kostkę margarynę, żółtka, cukier i proszek do pieczenia. Ciasto starannie wyrób. Podziel na 4 części i rozwałkuj. Z ciasta za pomocą foremki wycinaj cisteczka.

Ciastka piecz ok. 20 minut w temperaturze 180 st.

Gdy wystygną, udekoruj je lukrem.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje