Wielkanocne niespodzianki od Lidla

Przed nami Święta Wielkanocne – czas spotkań w gronie rodziny, malowania pisanek i przygotowywania pachnących wypieków. W tym okresie gościem specjalnym, długo wyczekiwanym zwłaszcza przez najmłodszych, jest wielkanocny zajączek, który zgodnie z tradycją przynosi drobne upominki.

Tym, którzy poszukują słodkich inspiracji podarunkowych z pomocą przychodzi sklep Lidl, gdzie już od 15 lutego dostępna jest szeroka oferta wielkanocnych słodyczy marki Favorina.

Reklama

Z okazji Wielkanocy w ofercie Lidla w tygodniach poprzedzających Święta pojawią się czekoladowe, wielkanocne symbole: wyjątkowy baranek z białej czekolady (9,99 zł/150 g/1 szt.), czekoladowy zając (4,99 zł/150 g/1 szt.) czy uwielbiane przez najmłodszych praliny w kształcie pisanek (4,99 zł/100 g/10 szt.).

W najnowszej ofercie Lidla coś dla siebie znajdą także miłośnicy marcepanu. Na sklepowych półkach dostępny będzie marcepan z nadzieniem nugatowym w mlecznej czekoladzie (3,99 zł/100 g/1 szt.), a także marcepanowe jajko (5,99 zł/ 175 g/1 szt.). Produkty te na pewno będą miłą niespodzianką dla dzieci, które w poszukiwaniu słodkości będą przeczesywać ogródki bądź domowe zakamarki.

"Nasza wielkanocna oferta słodyczy jest nie tylko szeroka i różnorodna. Warto wiedzieć, że prawie wszystkie czekoladowe wyroby Favoriny posiadają globalny certyfikat UTZ. Jest on gwarancją, że kakao wykorzystane do produkcji danego wyrobu pochodzi z upraw prowadzonych z poszanowaniem godności ludzkiej oraz w sposób przyjazny środowisku" - mówi Anna Biskup, PR Manager Lidl Polska.

Na wielkanocnym stole nie może także zabraknąć... mazurka! Paweł Małecki, Mistrz Polski  Cukierników, proponuje przygotowanie go w nowoczesnej odsłonie, która z pewnością zaskoczy gości: "Proponuję przygotowanie mazurka na marchewkowym spodzie z masą z serka homogenizowanego. Jego sekretem jest ciasto z dodatkiem marchewek obranych i startych na średnich oczkach tarki, a także orzechów, goździków i cynamonu" - podkreśla Paweł Małecki.   

Aby stworzyć pyszny mazurek wystarczy przygotować odpowiednią ilość mąki, proszku do pieczenia, orzechów, goździków oraz cynamonu, następnie jajka i cukier ubić na puszystą masę. Całość należy zmieszać, nie zapominając o startej marchwi. Gotowe, upieczone w temperaturze 175 stopniach ciasto przekładamy masą z serka homogenizowanego, dekorujemy szprycując rozetki z masy wokół ciasta oraz układając owoce bądź orzechy i gotowe!

Wszyscy, którzy szukają słodkich pomysłów na wielkanocne upominki, powinni odwiedzić jeden ze sklepów Lidl, gdzie już od 15 lutego będzie dostępna szeroka oferta wielkanocnych słodyczy Favorina. Natomiast fanów wypieków zapraszamy na stronę kuchnialidla.pl gdzie Mistrz Polski Cukierników - Paweł Małecki - prezentuje ciekawe przepisy na świąteczne ciasta i ciasteczka.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje