Wielkanocne pieczenie łączy pokolenia - Mazurek z kajmakiem kawowym na kruchym cieście

Mazurek
Mazurekmateriały prasowe

Mazurek z kajmakiem kawowym na kruchym cieście

Składniki

  • 1 opakowanie Ciasta kruchego np. Delecta
  • 1 jajo
  • 100 g ziemnej margaryny lub masła
  • Nadzienie:
  • 1 puszka masy kajmakowej np. Bakalland
  • 1 garść suszonych moreli np. Bakalland
  • 2 łyżki orzechów laskowych np. Bakalland
  • 2 łyżki blanszowanych migdałów np. Bakalland
  • 1 opakowanie suszonych fig np. Bakalland
  • kilka dużych kawałków orzechów włoskich np. Bakalland
  • 2 żółtka
  • 50 ml ajerkoniaku
  • 50 ml espresso

Sposób przygotowania

materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?