Wielkanocne roladki z gęsi - Robert Sowa
Roladki z wędzonej piersi gęsi z farszem chrzanowo-jajecznym i marynowanymi rydzami w zalewie miodowej - przepis mistrza kuchni Roberta Sowy.
Sposób przygotowania
Jajka drobno posiekać i dokładnie wymieszać z chrzanem, majonezem oraz natką pietruszki. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Grzyby pokroić w kostkę i ponownie umieścić w zalewie, a następnie dodać koper, miód, sól i pieprz.
Piersi pokroić w cienkie plasterki. Na każdy plaster nałożyć odrobinę farszu i zawijać formując roladki. Podawać polane grzybami w zalewie miodowej, udekorowane szczypiorem.
Robert Sowa jest mistrzem kuchni warszawskiego Hotelu Jan III Sobieski.
Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!