Wielkanocny mazurek

Wielkanocny mazurek
Wielkanocny mazurekmateriały prasowe

Składniki

na kruche ciasto

  • 350 g przesianej mąki
  • 100 g cukru pudru
  • szczypta soli
  • 200 g zimnego masła
  • 1 łyżka gęstej, kwaśnej śmietany 18%
  • 2 żółtka

Składniki

na nadzienie

  • 200 g kajmaku tradycyjnego np. Bakalland
  • 120 g Złotych owoców (miechunki peruwiańskiej) np. Bakalland
  • 50 g płatków migdałów np. Bakalland
  • 50 g orzechów włoskich np. Chandler Bakalland
  • 100 g Żurawiny z sokiem z granatu np. Bakalland

Sposób przygotowania

Przepis na nadzienie

Przepis na mazurka z kajmakiemInteria KulinariaInteria Kulinaria
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?