Wieżyczki z kokosową ricottą
Pyszny deser z truskawkami.
Sposób przygotowania
1. Mąkę tortową i razową przesiej z proszkiem do pieczenia. Banana obierz, zmiksuj z sokiem jabłkowym. Do musu porcjami dodaj sypkie składniki. Wymieszaj mikserem na gładkie ciasto o konsystencji gęstej kwaśnej śmietany. Odstaw je na 10 minut. W tym czasie truskawki umyj, oczyść, pokrój na kawałki. Ricottę utrzyj z miodem. Krem wymieszaj z wiórkami kokosowymi.
2. Na patelnię (śr. ok. 8 cm) porcjami rozgrzewaj olej kokosowy. Nalewaj porcje ciasta, formując naleśniki (powinno wyjść 20 szt.) Smaż je na rumiano z obu stron (zajmie to ok. 20 minut).
3. Potem bierz po 4 naleśniki. Przełóż je kremem z ricotty oraz truskawkami. Wieżyczki udekoruj według uznania.