Winne kąski z kurkami

Mięsne danie z warzywami
Mięsne danie z warzywami123RF/PICSEL

Składniki

  • 15 dag zielonej fasolki szparagowej
  • 40 dag wołowiny, np. łopatki lub pierwszej krzyżowej
  • 2 garści kurek
  • 3-4 ziemniaki
  • 2 małe czerwone cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/3 szkl. czerwonego wytrawnego wina
  • 1 łyżka suszonego majeranku
  • 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka tymianku
  • szczypta chili
  • sól
  • czarny pieprz
  • olej z pestek winogron
  • świeży majeranek do dekoracji
4-5 porcji

Sposób przygotowania

Zmysłowe smaki: Tarta z kurkami Zmysłowe smakiInteria.tv
Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?