Winny specjał galicyjski

Gulasz z kapustą
Gulasz z kapustą123RF/PICSEL

Składniki

  • 80 dag kapusty kiszonej
  • 80 dag kapusty białej
  • 60 dag mięsa wieprzowego z tłuszczykiem, np. z łopatki
  • 1 duża cebula
  • 1 marchewka
  • 1 szkl. bulionu grzybowego
  • 150 ml czerwonego wytrawnego wina
  • 1 łyżka czerwonego pieprzu
  • 3–4 listki laurowe
  • 5–6 ziarenek ziela angielskiego
  • 1/2 łyżeczki kminku
  • 1 łyżeczka ziarenek czarnego pieprzu
  • 3 jagody jałowca
  • 1 łyżka majeranku
  • sól
  • olej, np. rzepakowy
10 porcji

Sposób przygotowania

Wieprzowy gulasz z paprykąInteria KulinariaInteria Kulinaria
Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?