Reklama

Reklama

Wiosenna sałatka

Z jajem, łososiem wędzonym i dresingiem cebulowo-miodowym.

Składniki:

- 150 g ulubionej mieszanki sałat

- 4 jaja

- 100 g łososia wędzonego w plastrach

- 10 szt. pomidorków koktajlowych

- 20 szt. małych cebulek złocistych z zalewy octowej

- świeżo siekany szczypiorek

- garść kiełków rzodkiewki

Dresing cebulkowy

- 1 łyżka stołowa Musztardy ze smażoną cebulką OCTIM

- 1 łyżeczka Musztardy francuskiej OCTIM

- 2 łyżki stołowe Octu jabłkowego 6% OCTIM

- sok z ½ cytryny

- 1 łyżka miodu

- 50 ml wody

- 150 ml oleju rzepakowego

Reklama

- sól, pieprz do smaku

1. W miseczce łączymy musztardę ze smażoną cebulką OCTIM, ocet jabłkowy 6% OCTIM musztardę francuską OCTIM, miód, wodę oraz sok z cytryny. Mieszamy wszystkie składniki, po czym dolewamy małym strumieniem olej rzepakowy, aż dresing się zagęści.

2. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Jaja gotujemy na twardo i kroimy na ćwiartki. Pomidory koktajlowe także kroimy na cztery cząstki, a wędzonego łososia dowolnie zawijamy. W dużej misce układamy sałatę, jaja, pomidory koktajlowe i łososia wędzonego.

3. Rozkładamy nierównomiernie kiełki rzodkiewki, cebulki z zalewy i posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Całą sałatkę polewamy dresingiem.


materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy