Wiosenne pakunki drobiowe

Przygotujesz je w mig!

Naleśniki z rukolą
Naleśniki z rukolą123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Nadzienie: mięso umyj i osusz. Pokrój na równe kawałki. Ocet balsamiczny wymieszaj z sokiem z pomarańczy, 1 ząbkiem czosnku wyciśniętym przez praskę, ziołami prowansalskimi i szczyptą soli. Polej mięso tak, by marynata pokryła wszystkie kawałeczki mięsa. Odłóż na 40 minut. Obsmaż na oliwie.  

2. Brokuł oczyść, podziel na różyczki. Na minutę zalej je wrzątkiem. Odcedź, zmiksuj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i pastą tahini. Dopraw solą i pieprzem. Wyrównaj wierzch pasty. Polej go 3 łyżkami oliwy - ma zakryć całą masę. Zawiń folią spożywczą i odstaw do lodówki. 

3. Ciasto: do mąki wlej wodę i olej, zmiksuj na gładką masę. Wsyp sporą szczyptę soli. Jeśli masa jest za gęsta, dolej wody. Usmaż naleśniki na suchej, rozgrzanej patelni. W każdy zawiń po 2-3 łyżki mięsa. Dodaj rukolę i pokrojone pomidorki. Wymieszaj pastę z brokuła i podaj w miseczce.

Tina
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas