Wiosenne quiche z cukinią, fetą i szynką

Quiche
Quichemateriały prasowe

Składniki

  • 20 dkg mąki pszennej
  • 10 dkg zimnego masła
  • 1 jajko
  • 1/3 łyżeczki soli
  • tłuszcz do wysmarowania formy

- nadzienie

  • 15 dkg szynki np. Kurpiowskie Specjały ZM Pekpol
  • 12 dkg tartego żółtego sera (ementaler lub cheddar)
  • 1/2 cukinii
  • 2 pory
  • 1 kostka sera feta
  • 2 jajka
  • 18 dkg śmietany 30%
  • sól, pieprz do smaku
  • 1 łyżeczka gałki muszkatołowej
  • świeżo mielony pieprz
  • świeża bazylia do dekoracji
4 porcji

Sposób przygotowania

materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?