Wiosenne śniadanie
Pasta serowo - kalafiorowa z pieczonym czosnkiem.

Słońce, bagietka, odrobina błękitu na niebie i w sercu, a do tego Mój Ulubiony. Czego chcieć więcej! Wiosna inspiruje nas do zmian na każdym polu, a w szczególności do przyrządzania lekkich, zdrowych śniadań z udziałem nowalijek i twarożkowych wariacji z Moim Ulubionym. Na śniadanie, kolację i piknik polecamy przepyszną, świeżą pastę serowo kalafiorową z pieczonym czosnkiem.
Smacznego!
Składniki:
- 200 g twarożku kanapkowo-sernikowego np. Mój Ulubiony
- 250 g kalafiora
- 100 g mleka
- 100 g wody
- sól, pieprz, oliwa, główka czosnku
Przygotowanie:
1. Z główki czosnku odciąć wierzch, zawinąć główkę w folię aluminiową, ale nie całkowicie. Polać czosnek oliwą i piec ok 20 minut w 190 stopniach C. Po upieczeniu miękki czosnek wycisnąć z łupinek.
2. Kalafior ugotować w mleku i wodzie z odrobiną soli, przecedzić, zmiksować z serkiem i czosnkiem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z pieczywem.