Reklama

Reklama

Wiosenne śniadanie

Pasta serowo - kalafiorowa z pieczonym czosnkiem.

Słońce, bagietka, odrobina błękitu na niebie i w sercu, a do tego Mój Ulubiony. Czego chcieć więcej! Wiosna inspiruje nas do zmian na każdym polu, a w szczególności do przyrządzania lekkich, zdrowych śniadań z udziałem nowalijek i twarożkowych wariacji z Moim Ulubionym.  Na śniadanie, kolację i piknik polecamy przepyszną, świeżą pastę serowo kalafiorową z pieczonym czosnkiem.

Reklama

Smacznego!

Składniki:

  • 200 g twarożku kanapkowo-sernikowego np. Mój Ulubiony
  • 250 g kalafiora
  • 100 g mleka
  • 100 g wody
  • sól, pieprz, oliwa, główka czosnku

Przygotowanie:

1. Z główki czosnku odciąć wierzch, zawinąć główkę w folię aluminiową, ale nie całkowicie. Polać czosnek oliwą i piec ok 20 minut w 190 stopniach C. Po upieczeniu miękki czosnek wycisnąć z łupinek.

2. Kalafior ugotować w mleku i wodzie z odrobiną soli, przecedzić, zmiksować z serkiem i czosnkiem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z pieczywem. 



Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje