Reklama

Reklama

Wiosenny rosół z groszkiem

Dla tych, którzy szukają urozmaicenia, mamy propozycję wiosennego rosołu. Dodatek mięsa i groszku sprawi, że zupa będzie smaczna i sycąca.

Czas przyrządzenia: 40 min
Składniki dla: 4 porcji

Składniki

  • 30 dag piersi kurczaka
  • 2 marchewki
  • 1-2 łodygi selera naciowego
  • 1 l bulionu warzywnego
  • lubczyk
  • 20 dag mrożonego groszku
  • sól, pieprz
  • kolendra
  • makaron

Sposób przygotowania:

1. Mięso opłucz, pokrój w kostkę. Marchewki obierz, pokrój w plasterki. Mięso i warzywa zalej bulionem. Dodaj gałązkę lubczyku, gotuj 10 min.

Reklama

2. Pokrój łodygi selera naciowego. Dodaj do zupy. Gotuj kolejne 10 minut.

3. Wrzuć zamrożony groszek, gotuj jeszcze 5-8 minut. Usuń lubczyk. Ugotuj 10 dag makaronu.

4. Gotową zupę dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj z makaronem i listkami kolendry.

Dowiedz się więcej na temat: rosół

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje