Wiosenny rosół z groszkiem
Dla tych, którzy szukają urozmaicenia, mamy propozycję wiosennego rosołu. Dodatek mięsa i groszku sprawi, że zupa będzie smaczna i sycąca.

Składniki
- 30 dag piersi kurczaka
- 2 marchewki
- 1-2 łodygi selera naciowego
- 1 l bulionu warzywnego
- lubczyk
- 20 dag mrożonego groszku
- sól, pieprz
- kolendra
- makaron
4 porcji
Sposób przygotowania:
1. Mięso opłucz, pokrój w kostkę. Marchewki obierz, pokrój w plasterki. Mięso i warzywa zalej bulionem. Dodaj gałązkę lubczyku, gotuj 10 min.
2. Pokrój łodygi selera naciowego. Dodaj do zupy. Gotuj kolejne 10 minut.
3. Wrzuć zamrożony groszek, gotuj jeszcze 5-8 minut. Usuń lubczyk. Ugotuj 10 dag makaronu.
4. Gotową zupę dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj z makaronem i listkami kolendry.