Wiosenny rosół z groszkiem

Dla tych, którzy szukają urozmaicenia, mamy propozycję wiosennego rosołu. Dodatek mięsa i groszku sprawi, że zupa będzie smaczna i sycąca.

Wiosenny rosół z groszkiem
Wiosenny rosół z groszkiem123RF/PICSEL

Sposób przygotowania:

1. Mięso opłucz, pokrój w kostkę. Marchewki obierz, pokrój w plasterki. Mięso i warzywa zalej bulionem. Dodaj gałązkę lubczyku, gotuj 10 min.

2. Pokrój łodygi selera naciowego. Dodaj do zupy. Gotuj kolejne 10 minut.

3. Wrzuć zamrożony groszek, gotuj jeszcze 5-8 minut. Usuń lubczyk. Ugotuj 10 dag makaronu.

4. Gotową zupę dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj z makaronem i listkami kolendry.

Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas