Witaminowa zupa paprykowa

Doskonała na jesień.

Składniki:

  • 1/2 l bulionu
  • 3 duże czerwone papryki
  • 3 pomarańcze
  • 2-3 łyżki oliwy z oliwek
  • świeżo starty imbir
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

1. Papryki umyj, pozbaw gniazd nasiennych i pokrój w kostkę. Zetrzyj skórkę z pomarańczy, by uzyskać 2 łyżki. Wyciśnij sok z pomarańczy. Rozgrzej oliwę i wrzuć papryki. Duś ok. 10 minut, od czasu do czasu mieszając.

Reklama

2. Dodaj startą skórkę z pomarańczy i odrobinę imbiru. Gotuj kilka minut. Wlej sok z pomarańczy, bulion i gotuj na małym ogniu przez 15-20 minut, mieszając.

3. Zblenduj, dopraw. Możesz podawać z pokruszonym serem typu feta i listkami bazylii lub mięty

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje