Reklama

Reklama

Włoska sałatka z suchą bułką

Pyszny sposób na zużycie czerstwego chleba.

Czas przyrządzenia: 15 minut
Składniki dla: 4

Składniki

  • 500 g pomidorków koktajlowych
  • opcjonalnie 3 ogórki gruntowe
  • 2 czerwone cebule
  • 5 czerstwych kromek chleba (zarumienionych w piekarniku lub opiekaczu)
  • 100 g mozarelli
  • oliwa z oliwek
  • ocet jabłkowy
  • sól, pieprz
  • garść świeżej bazylii

Kromki chleba namocz w wodzie i połam na mniejsze kawałki. Mozzarellę pokrusz lub pokrój na kawałki, pomidorki pokrój na połówki, ogórka obierz i pokrój na plasterki, a cebule w krążki. Całość dodaj do chleba, polej oliwą, dodaj 2-3 łyżki octu, dopraw solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj. Udekoruj listkami bazylii i schłodź w lodówce przed podaniem.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje