Wołowina słodko-słona
Ciekawe połączenie smaków

Składniki
- 4 plastry wołowiny
- 4 łyżki musu jabłkowego
- 4 plastry wędzonego boczku
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka mąki
- po 1 łyżce mielonej słodkiej papryki i suszonego rozmarynu
- sól
- pieprz
- olej
- kiwi
4 porcji
Sposób przygotowania
1. Mięso umyj, osusz i rozbij tłuczkiem. Posyp mąką, wymieszanymi przyprawami, ułóż po plasterku boczku i posmaruj musem. Zwiń, obwiąż nitką. Obsmaż na 1 łyżce oleju. 2. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Zagotuj 1/3 szkl. wody, wrzuć cebulę, czosnek, solą i pieprzem. Włóż zrazy i duś pod przykryciem ok. 1 godziny. Usuń nić. Udekoruj kiwi.