Wprowadź do diety surówkę piękności Heleny Rubinstein

Surówka piękności została stworzona przez jeden z największych autorytetów urody i mody - Helenę Rubinstein. Pozwala poczuć się lekko, rześko od samego rana. Podstawą do jej przygotowania są płatki owsiane.

Sposób na udany początek dnia
Sposób na udany początek dnia123RF/PICSEL

Helena Rubinstein powtarzała, że nie ma kobiet brzydkich - są co najwyżej kobiety leniwe, a przez to zaniedbane. Radziła każdej swojej klientce, by nie tyko dbała o swoją urodę od zewnątrz, kupując porządne kosmetyki, czy spędzając długie godziny u kosmetyczki. Przekonywała, że każda kobieta powinna dbać o siebie również wybierając odpowiednią dietę.

Propagując zdrowy styl życia dla uzyskania naturalnego piękna, Helena Rubinstein stworzyła surówkę piękności. Można jeść ją każdego dnia, zmieniając kompozycję owoców i korzystając z różnych rodzajów nabiału. Można dodać orzechy, nasiona słonecznika lub dyni. Zmieniając dodatki, wybierając sezonowe owoce, sprawimy, że surówka piękności nie znudzi się nigdy.

Podstawa do przygotowania surówki - płatki owsiane - mają wiele zalet. Są bogate w węglowodany złożone, błonnik pokarmowy, witaminy z grupy B a także potas, żelazo, magnez, cynk i selen. Nie ma wątpliwości, że sprawdzą się w diecie każdej osoby, która świadomie komponuje jadłospis

Przyrządzanie surówki piękności zajmuje zaledwie 2-3 minuty, więc nie trzeba się martwić o brak czasu na jej przygotowanie z samego rana. Z łatwością można ją zabrać do pracy. A oto przepis:

Do miseczki wsypujemy szklankę o pojemności 200 ml płatków owsianych tradycyjnych, wszystko zalewamy chłodną, przegotowaną wodą i pozostaw na noc. Rano dodajemy do płatków trochę soku wyciśniętego z cytryny oraz łyżkę miodu. Do przyrządzonej sałatki piękności, w zależności od diety i upodobań dodajemy jogurt naturalny, grecki, kefir, mleko kozie, krowie, sojowe. Zależnie od pory roku dekorujemy surówkę piękności dużą ilością świeżych lub mrożonych owoców; dobrze smakuje z tartym jabłkiem, suszonymi morelami, opcjonalnie można dodać garść orzechów lub nasion słonecznika, pestek dyni.

Helena Rubinstein cieszyła się znakomitym zdrowiem i urodą przez długie lata. Jedząc praktycznie codziennie surówkę piękności dożyła 95 lat. To wystarczający argument, by surówkę piękności wprowadzić do swego jadłospisu.

PAP life
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas