Wprowadź do diety surówkę piękności Heleny Rubinstein
Surówka piękności została stworzona przez jeden z największych autorytetów urody i mody - Helenę Rubinstein. Pozwala poczuć się lekko, rześko od samego rana. Podstawą do jej przygotowania są płatki owsiane.
Helena Rubinstein powtarzała, że nie ma kobiet brzydkich - są co najwyżej kobiety leniwe, a przez to zaniedbane. Radziła każdej swojej klientce, by nie tyko dbała o swoją urodę od zewnątrz, kupując porządne kosmetyki, czy spędzając długie godziny u kosmetyczki. Przekonywała, że każda kobieta powinna dbać o siebie również wybierając odpowiednią dietę.
Propagując zdrowy styl życia dla uzyskania naturalnego piękna, Helena Rubinstein stworzyła surówkę piękności. Można jeść ją każdego dnia, zmieniając kompozycję owoców i korzystając z różnych rodzajów nabiału. Można dodać orzechy, nasiona słonecznika lub dyni. Zmieniając dodatki, wybierając sezonowe owoce, sprawimy, że surówka piękności nie znudzi się nigdy.
Podstawa do przygotowania surówki - płatki owsiane - mają wiele zalet. Są bogate w węglowodany złożone, błonnik pokarmowy, witaminy z grupy B a także potas, żelazo, magnez, cynk i selen. Nie ma wątpliwości, że sprawdzą się w diecie każdej osoby, która świadomie komponuje jadłospis
Przyrządzanie surówki piękności zajmuje zaledwie 2-3 minuty, więc nie trzeba się martwić o brak czasu na jej przygotowanie z samego rana. Z łatwością można ją zabrać do pracy. A oto przepis:
Do miseczki wsypujemy szklankę o pojemności 200 ml płatków owsianych tradycyjnych, wszystko zalewamy chłodną, przegotowaną wodą i pozostaw na noc. Rano dodajemy do płatków trochę soku wyciśniętego z cytryny oraz łyżkę miodu. Do przyrządzonej sałatki piękności, w zależności od diety i upodobań dodajemy jogurt naturalny, grecki, kefir, mleko kozie, krowie, sojowe. Zależnie od pory roku dekorujemy surówkę piękności dużą ilością świeżych lub mrożonych owoców; dobrze smakuje z tartym jabłkiem, suszonymi morelami, opcjonalnie można dodać garść orzechów lub nasion słonecznika, pestek dyni.
Helena Rubinstein cieszyła się znakomitym zdrowiem i urodą przez długie lata. Jedząc praktycznie codziennie surówkę piękności dożyła 95 lat. To wystarczający argument, by surówkę piękności wprowadzić do swego jadłospisu.