Wstążki makaronowe w sosie serowo-pieczarkowym
Wystarczy chwila, by przygotować obiad dla zapracowanych.

Składniki:
- pół kg pieczarek,
- 2 serki topione śmietankowe,
- 5 gniazdek makaronu wstążki,
- cebula,
- 2 ząbki czosnku,
- 2 łyżki oliwy,
- sól, pieprz, chili, tymianek
Przygotowanie:
Makaron ugotuj na półtwardo w lekko osolonym wrzątku. Osącz na sicie. Pieczarki obierz, pokrój na plasterki. Cebulę i czosnek posiekaj, zeszklij na oliwie. Dodaj pieczarki, przypraw solą, pieprzem, tymiankiem i chili, podduś. Dodaj serki topione, gotuj, aż się rozpuszczą, a sos zgęstnieje. Przypraw do smaku. Dodaj ugotowany makaron, wymieszaj.
Czas przygotowania: 25 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 2,50 zł