Wstążki makaronowe w sosie serowo-pieczarkowym

Wystarczy chwila, by przygotować obiad dla zapracowanych.

Składniki:


  • pół kg pieczarek,
  • 2 serki topione śmietankowe,
  • 5 gniazdek makaronu wstążki,
  • cebula,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 2 łyżki oliwy,
  • sól, pieprz, chili, tymianek

Reklama

Przygotowanie:

Makaron ugotuj na półtwardo w lekko osolonym wrzątku. Osącz na sicie. Pieczarki obierz, pokrój na plasterki. Cebulę i czosnek posiekaj, zeszklij na oliwie. Dodaj pieczarki, przypraw solą, pieprzem, tymiankiem i chili, podduś. Dodaj serki topione, gotuj, aż się rozpuszczą, a sos zgęstnieje. Przypraw do smaku. Dodaj ugotowany makaron, wymieszaj.

Czas przygotowania: 25 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 2,50 zł

Dowiedz się więcej na temat: pieczarki | makaron

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje