Wstążki z warzywami

Przepis nadesłał Esiulek.

Składniki:

- kilka pieczarek,
- czerwona papryka,
- duża cebula,
- 4 plastry boczku,
- makaron( wstążki),
- bazylia, oregano, pieprz i sól,
- małe pomidorki,
- starty żółty ser

Przygotowanie:

Składniki podsmażyć osobno na odrobinie oliwy, pilnować by się nie przypaliło. Podsmażone składniki po kolei wkładać do innego naczynia i tam lekko mieszając połączyć je. Dodać przyprawy. Trzymać na lekkim ogniu by nie wystygło. Na końcu podsmażyć boczek pokrojony w paseczki,który będzie służył jako wykończenie. W międzyczasie gotujemy makaron. Na ugotowany makaron układamy wcześniej podsmażone warzywa; posypujemy żółtym serem i wierzch kładziemy boczek, a dookoła układamy pomidorki.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas