Reklama

Reklama

Wszystko o kotletach

Sprawdzone sposoby gospodyń domowych.

1. Kotlety możesz robić praktycznie z każdych warzyw. Ale wszystkie te, których nie zjadamy na surowo (ziemniaki, brokuły, fasole, buraki), trzeba przed wykorzystaniem ugotować w wodzie lub na parze.

Reklama

2. Kotlety smaż na mocno rozgrzanym tłuszczu. Dzięki temu nie rozpadną się. Po chwili zmniejsz ogień, by się dosmażyły.

3. Panierkę do kotletów możesz przygotować ze startych na tarce kajzerek, zmiksowanych płatków kukurydzianych lub owsianych, bułki tartej wymieszanej z sezamem lub żółtym serem.

4. Do kotletów możesz dodać ugotowany ryż, kaszę gryczaną lub perłową. Dzięki temu zyskasz nowy ciekawy smak i dobrą konsystencję.

5. Przygotowując kotlety z warzyw o delikatnym smaku, zaostrz je dodając chili lub ostry keczup.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje