Wyjątkowy rosół
Chcesz wzbogacić smak rosołu? Dodaj do niego imbir.

Składniki
- 20 dag pieczarek
- 2 korpusy z kurczaka
- sól
- pieprz
- pietruszka
- 1 łyżeczka suszonego imbiru
- por
- seler
- kawałek świeżego imbiru
- 2 marchewki
Umyć starannie korpusy kurczaków. Następnie włożyć je do dużego garnka z wodą. Gotować około 15 minut. Zdjąć szumowiny, które powstaną na wierzchu.
Następnie dokładnie umyć i pokroić warzywa. Posiekać także w drobną kostkę imbir oraz pieczarki. Warzywa, imbir, pieczarki, pieprz, sól i przyprawy wrzucić do garnka. Całość gotować około 20 minut. Na koniec wyjąć korpusy kurczaka i część warzyw. Najlepiej podawać z drobnym makaronem.