Wykwintne śledzie z kaparami

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Składniki

  • 1/2 kg solonych płatów śledziowych
  • 2 cebule cukrowe
  • 2 duże czerwone cebule
  • 2 papryczki peperoni
  • 10 czarnych oliwek bez pestek
  • 15 zielonych oliwek bez pestek
  • 2 czubate łyżki kaparów
  • 1 łyżeczka czerwonego pieprzu
  • 1,5 łyżeczki tymianku
  • 1 łyżeczka oregano
  • 3 łyżeczki ziół prowansalskich
  • 3–4 listki laurowe
  • 5 ziarenek ziela angielskiego
  • sól i pieprz
  • ok. 1/2 szklanki oliwy

Sposób przygotowania

Zmysłowe smaki: Polędwica z dorszaAgnieszka MaciaszekInteria.tv
Show
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?