Wykwintne śledzie z kaparami

Przekąska, która sprawdzi się idealnie np. na imprezach rodzinnych

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Śledzie mocz w wodzie lub w mleku przez ok. 2–3 godziny. Osusz, ewentualnie pokrój na kawałki. Cebulę drobno posiekaj, oliwki i czosnek pokrój na plasterki. Połącz je z kaparami, peperoni, czerwonym pieprzem i przyprawami. Wymieszaj i dopraw pieprzem i solą.

2. W słoiku układaj na zmianę warstwę cebuli z dodatkami i śledzie. Dodaj listki laurowe, ziele angielskie i zalej oliwą. Odstaw na dwie godziny w temperaturze pokojowej i wstaw do lodówki. Najlepiej smakują po upływie tygodnia.

Zmysłowe smaki: Polędwica z dorszaInteria.tv
Show
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas