Wykwintny suflet czekoladowy
Niebo w gębie!

Składniki
- 60 g masła
- 60 g czekolady deserowej (do 60 proc. zawartości kakao)
- 60 g cukru
- 25 g mąki pszennej typ 450)
- 2 jajka
- cukier puder do oprószenia, gwiazdki anyżu do dekoracji
2 osób
Sposób przygotowania
Piekarnik rozgrzej do temp. 200 stopni C z termoobiegiem. Foremki wysmaruj masłem, obsyp cukrem i wstaw do lodówki na czas przygotowania ciasta. Masło roztop z czekoladą w małym rondelku i odstaw do ostudzenia. Jajka zmiksuj z cukrem. Dodaj do nich roztopioną czekoladę, ciągle miksując. Do masy stopniowo dodawaj mąkę, mieszając delikatnie dużą łyżką lub szpatułką. Powinno powstać gładkie, lejące ciasto. Wyjmij kokilki z lodówki i nałóż do nich ciasto. Wstaw je do piekarnika i piecz ciastka 7 minut, aż zacznie pękać skórka z wierzchu. Posyp cukrem pudrem, udekoruj gwiazdą anyżu i podawaj od razu, na ciepło.