Wytrawne minkanapki z żurawiną

Na sylwestra last minute!

Zachwycisz gości!
Zachwycisz gości!123RF/PICSEL

Cebulę i jabłka obierz i pokrój w drobną kostkę. Przełóż do garnka.Dodaj ocet jabłkowy, sok z pomarańczy, cukier i gotuj na wolnym ogniu często mieszając, aż nadmiar płynu odparuje. Całość dopraw przyprawami. Pod koniec dodaj konfiturę żurawinową (zostawiając trochę do dekoracji) i jeszcze chwilę gotuj. Wystaw za okno,by wystudzić chutney.

Z kromek tostowego chleba za pomocą szklanki wykrawaj krążki. Każdy krążek posmaruj grubą warstwą wystudzonego chutneya i przykryj drugim krążkiem. Na wierzch mini kanapeczek dekoracyjnie wyciśnij trochę pasztetu. Udekoruj żurawiną i natką pietruszki.

Bruschetta - przepisInteria Kulinaria
Show
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas