Reklama

Reklama

Z fasolką i łososiem

Fasolkę szparagową umyj, odetnij końcówki.

Składniki na 4 osoby:

  • 40 dag fasolki szparagowej
  • włoszczyzna 20 dag
  • filetu z łososia
  • 1,5 łyżki masła klarowanego
  • 2 liście laurowe
  • 2 kulki ziela angielskiego 
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz

Reklama

Sposób przygotowania:

  • 40 dag wieprzowego mięsa mielonego
  • puszka kukurydzy
  • puszka czerwonej fasoli
  • po 2 czerwone papryki
  • czerwone cebule
  • pomidory
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • awokado
  • olej do smażenia
  • natka pietruszki
  • 2 liście laurowe i ziele angielskie
  • pół łyżeczki majeranku
  • słodka i ostra papryka
  • do smaku sól, pieprz

Sposób przygotowania:


1. Fasolkę szparagową umyj, odetnij końcówki. Włoszczyznę obierz, umyj. Marchew i pora pokrój w plastry, wlej 1,5 l wody, dodaj liście laurowe i ziele angielskie, gotuj przez 30 minut. Dodaj fasolkę, przypraw do smaku solą i pieprzem, gotuj jeszcze przez 20 minut.

2. Łososia pokrój na cząstki, smaż na rozgrzanym maśle klarowanym około 3 minuty z każdej strony. Włóż do zupy, gotuj jeszcze przez 3 minuty, podawaj z posiekaną natką pietruszki.

Czas przygotowania: około godziny

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje