Z fasolką i łososiem
Fasolkę szparagową umyj, odetnij końcówki.
Składniki na 4 osoby:
- 40 dag fasolki szparagowej
- włoszczyzna 20 dag
- filetu z łososia
- 1,5 łyżki masła klarowanego
- 2 liście laurowe
- 2 kulki ziela angielskiego
- natka pietruszki
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
- 40 dag wieprzowego mięsa mielonego
- puszka kukurydzy
- puszka czerwonej fasoli
- po 2 czerwone papryki
- czerwone cebule
- pomidory
- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- awokado
- olej do smażenia
- natka pietruszki
- 2 liście laurowe i ziele angielskie
- pół łyżeczki majeranku
- słodka i ostra papryka
- do smaku sól, pieprz
Sposób przygotowania:
1. Fasolkę szparagową umyj, odetnij końcówki. Włoszczyznę obierz, umyj. Marchew i pora pokrój w plastry, wlej 1,5 l wody, dodaj liście laurowe i ziele angielskie, gotuj przez 30 minut. Dodaj fasolkę, przypraw do smaku solą i pieprzem, gotuj jeszcze przez 20 minut.
2. Łososia pokrój na cząstki, smaż na rozgrzanym maśle klarowanym około 3 minuty z każdej strony. Włóż do zupy, gotuj jeszcze przez 3 minuty, podawaj z posiekaną natką pietruszki.
Czas przygotowania: około godziny