Z gulaszem i warzywami

Takie drugie danie jest naprawdę bardzo sycące.

Wyśmienite placki
Wyśmienite placki 123RF/PICSEL

1. Do garnka z rozgrzanym masłem i oliwą wsyp zawartość mieszanki węgierskiej i dobrze wymieszaj. Dodaj czosnek oraz udziec pokrojony w drobną kostkę i chwilę duś. Wsyp słodką paprykę, dodaj koncentrat pomidorowy, posól i popieprz. Gulasz zagęść bulionem wymieszanym z mąką i zagotuj. 

2. Obrane ziemniaki wraz z czosnkiem i cebulą wrzuć do malaksera i zmiksuj. Dodaj jajko, mąkę i przyprawy. Usmaż placki na rozgrzanym oleju. 

3. Przełóż je na papierowy ręcznik, a następnie na talerze. Na placki nałóż porcję gulaszu. Najlepiej smakują z gęstą śmietaną i świeżo pokrojonym szczypiorkiem. 

Wieprzowy gulasz z paprykąInteria Kulinaria
Tele Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas