Reklama

Reklama

Z kalarepy, marchewki i listków szpinaku

Jeśli nie masz pomysłu na sałatką do drugiego dania, proponujemy taką z kalarepy. Zawiera ona przeciwutleniacze, wiele witamin i soli mineralnych. Poza tym znakomicie wpływa na pracę układu trawiennego.

Składniki:


  • 2  kalarepki
  • 3 marchewki
  • 10 listków świeżego szpinaku
  • sól
  • pieprz
  • koperek
  • sok z cytryny
  • oliwa z oliwek

Reklama


Sposób przygotowania:

Kalarepkę i marchewkę obrać i grubo zetrzeć. Przyprawić do smaku, dodać oliwkę, siekany koperek i wszystko wymieszać. Posypać listkami szpinaku. Podawać do obiadu lub na kolację z dodatkiem bezglutenowego pieczywa.  

Dowiedz się więcej na temat: sałatka

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje