Z kalarepy, marchewki i listków szpinaku

Jeśli nie masz pomysłu na sałatką do drugiego dania, proponujemy taką z kalarepy. Zawiera ona przeciwutleniacze, wiele witamin i soli mineralnych. Poza tym znakomicie wpływa na pracę układu trawiennego.

Kalarepa wspomaga pracę układu trawiennego.
Kalarepa wspomaga pracę układu trawiennego. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • 2  kalarepki
  • 3 marchewki
  • 10 listków świeżego szpinaku
  • sól
  • pieprz
  • koperek
  • sok z cytryny
  • oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

Kalarepkę i marchewkę obrać i grubo zetrzeć. Przyprawić do smaku, dodać oliwkę, siekany koperek i wszystko wymieszać. Posypać listkami szpinaku. Podawać do obiadu lub na kolację z dodatkiem bezglutenowego pieczywa.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas