Z kaszą jaglaną i brokułami

Kasza jaglana nie ma sobie równych. Posiada właściwości antywirusowe, jest źródłem witamin z grupy B, soli mineralnych a także potasu, miedzi, żelaza i fosforu. Jest idealna dla osób będących na diecie.

Kaszę możesz przyrządzić na śniadanie, obiad bądź kolację.
Kaszę możesz przyrządzić na śniadanie, obiad bądź kolację. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • 1 szklanka różyczek ugotowanego kalafiora
  • 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
  • 1 szklanka różyczek ugotowanego brokuła
  • 1 szklanka ugotowanej fasolki szparagowej
  • 1/3 szklanki zielonego groszku
  • 2 jajka na twardo
  • 1 mały burak (ugotowany) lub ugotowana marchewka
  • majonez
  • sól
  • pieprz
  • koperek
  • szczypiorek

Sposób przygotowania:

Fasolkę szparagową pokroić na małe kawałki, kalafiora i brokuła podzielić na drobne różyczki, jajka pokroić w kostkę, dodać groszek. Sałatkę przyprawić do smaku, dodać grubo startego buraka, albo kawałki marchewki, kaszę, posiekany koperek i majonez. Dokładnie wymieszać składniki. Podawać na liściach kapusty pekińskiej lub sałaty.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas