Z kaszą jaglaną i brokułami
Kasza jaglana nie ma sobie równych. Posiada właściwości antywirusowe, jest źródłem witamin z grupy B, soli mineralnych a także potasu, miedzi, żelaza i fosforu. Jest idealna dla osób będących na diecie.
Składniki:
- 1 szklanka różyczek ugotowanego kalafiora
- 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
- 1 szklanka różyczek ugotowanego brokuła
- 1 szklanka ugotowanej fasolki szparagowej
- 1/3 szklanki zielonego groszku
- 2 jajka na twardo
- 1 mały burak (ugotowany) lub ugotowana marchewka
- majonez
- sól
- pieprz
- koperek
- szczypiorek
Sposób przygotowania:
Fasolkę szparagową pokroić na małe kawałki, kalafiora i brokuła podzielić na drobne różyczki, jajka pokroić w kostkę, dodać groszek. Sałatkę przyprawić do smaku, dodać grubo startego buraka, albo kawałki marchewki, kaszę, posiekany koperek i majonez. Dokładnie wymieszać składniki. Podawać na liściach kapusty pekińskiej lub sałaty.