Za granicą się zajadają, w Polsce nie wszyscy go znają. Wzmacnia kości i pomaga schudnąć

Natalia Jabłońska

Natalia Jabłońska

Poznaj labneh od kuchni
Poznaj labneh od kuchni123RF/PICSEL

Zagadkowy nabiał, czyli czym jest labneh?

Smak tkwi w prostocie

Skarbnica białka. Jakie właściwości ma labneh?

  • Probiotyki pomagają w utrzymaniu równowagi mikroflory jelitowej, co sprzyja lepszemu trawieniu.
  • Wapń jest niezbędny dla zdrowia kości i zapobiegania osteoporozie.
  • Dzięki wysokiej zawartości białka i niskiej zawartości tłuszczu labneh staje się trafionym wyborem dla osób dbających o sylwetkę, odchudzających się oraz regularnie uprawiających sport.
  • Kompozycja wspomnianych składników odżywczych przekłada się również na wzmacnianie odporności.

Jak zrobić labneh w domowym zaciszu?

„Zdrowie na widelcu”: Kuchnia śródziemnomorska. Ratunek dla sercaPolsat CafePolsat Cafe