Włączamy je do diety z myślą o zdrowiu. W krótką chwilę tracą właściwości

Jak przyrządzać jajka, żeby były zdrowe?
Jak przyrządzać jajka, żeby były zdrowe?123RF/PICSEL

Najgorszy sposób obróbki jajek. Tracą cenne właściwości, sprzyjają tyciu

Rezygnacja ze smażenia jajek przysłuży się zdrowiu
Rezygnacja ze smażenia jajek przysłuży się zdrowiu123RF/PICSEL

Wysoka temperatura smażenia

Zrezygnuj ze smażenia jajek. Te metody są o niebo lepsze

  • Gotowanie na twardo lub na miękko. W ten sposób jajka zachowują większość składników odżywczych i nie wymagają dodawania tłuszczu.
  • Przygotowywanie jajek w koszulce. Ostrożne gotowanie w wodzie pozwala uzyskać delikatną strukturę — bez dodatkowych kalorii i tłuszczu.
  • Jajecznica na parze. Choć technika ta zajmuje trochę więcej czasu, gotowe danie jest idealnie kremowe i nie ocieka olejem czy masłem.
Jak ugotować jajka na miękko?Zmysłowe smakiInteria.tv