Zabajone z owocami

Z owocami sezonowymi.

Składniki na 4 porcje:

- 100 g malin,
- 100 g czarnych jagód,
- 100 g czerwonych porzeczek,
- 4 żółtka,
- 80 g cukru,
- 3 łyżki wina Marsala,
- melisa do dekoracji

Przygotowanie:

Żółtka z 80 g cukru roztrzepać w stalowej miseczce, dodać wino i ubijać w gorącej kąpieli, aż masa stanie się gęsta. Krem nakładać do salaterek, dodać owoce. Dekorować listkami melisy.
Czas przygotowania: 15 minut
Jedna porcja zawiera: 750 kJ/179 kcal

Reklama

Kalkulator kalorii

Wakacje dla miłośników włoskiej kuchni!

Dowiedz się więcej na temat: desery | kuchnia włoska | włoskie desery

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje