Zapiekane papryczki faszerowane

Te apetyczne faszerowane papryczki najlepiej smakują na ciepło, bez dodatków. Razem z porcją ryżu albo z grzankami czosnkowymi doskonale sprawdzą się jako danie obiadowe lub kolacja.

Papryczki nadziewane
Papryczki nadziewanemateriały prasowe

1. Papryki umyj, odkrój czubki z ogonkami, usuń nasiona i białe części.

2. Aby przygotować puree z dyni  przekrój dynie na pół, usuń gniazda nasienne, wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz skórą do góry ok. 30 minut w 190 stopniach. Po wystudzeniu usuń skórę i zmiksuj blenderem.

3. W misce wymieszaj wszystkie składniki z twarożkiem (np. Mój Ulubiony), dopraw do smaku, napełnij farszem papryki.

4. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 170 st.C na 90 minut.

Smacznego!

Przepis na faszerowaną paprykęInteria Kulinaria
INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas