Zapiekane papryczki faszerowane
Te apetyczne faszerowane papryczki najlepiej smakują na ciepło, bez dodatków. Razem z porcją ryżu albo z grzankami czosnkowymi doskonale sprawdzą się jako danie obiadowe lub kolacja.

Składniki
- 5 papryk
- 250 g twarożku kanapkowo-sernikowego np. Mój Ulubiony
- 100 g puree z dyni
- 200 g mozzarelli z zalewy
- 50 g tartego parmezanu
- 3 jajka
- 1/2 szklanki posiekanych ziół (np. natka pietruszki, tymianek, rozmaryn, szałwia, męta itp.)
- sól, czarny pieprz, mielone chili do smaku
1. Papryki umyj, odkrój czubki z ogonkami, usuń nasiona i białe części.
2. Aby przygotować puree z dyni przekrój dynie na pół, usuń gniazda nasienne, wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz skórą do góry ok. 30 minut w 190 stopniach. Po wystudzeniu usuń skórę i zmiksuj blenderem.
3. W misce wymieszaj wszystkie składniki z twarożkiem (np. Mój Ulubiony), dopraw do smaku, napełnij farszem papryki.
4. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 170 st.C na 90 minut.
Smacznego!