Zapiekane pod serem kopytka z mięsem w sosie pomidorowym

Kluseczki
Kluseczkimateriały prasowe

Składniki

  • ugotowane ziemniaki – 1 kg
  • mąka pszenna – od 150 g – 250 g
  • mąka ziemniaczana – 2 łyżki
  • jajko – 1 szt.
  • sól – 1 szczypta

- sos pomidorowy

  • passata pomidorowa – 250 g
  • oliwa z oliwek – 2 łyżki
  • czosnek – 2 ząbki
  • cebula – 1 szt
  • sól, pieprz, cukier, oregano, bazylia

- dodatkowo

  • dobrej jakości mięso mielone – ok. 400 g
  • ser żółty np. Gouda Serenada – 300 g
  • masło

Sposób przygotowania

Zapiekanka marokańskaInteria KulinariaInteria Kulinaria
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?