Zapiekane ziemniaki z kabanosami i kremem chrzanowym

Ziemniaki z kremem chrzanowym
Ziemniaki z kremem chrzanowymmateriały prasowe

Składniki

  • 16 sztuk ziemniaków
  • 175 g (1 paczka) Kabanosów np. Pieczonych Maestro Pepperoni - TOP PRODUKT programu „Doceń polskie”
  • 200 g sera żółtego
  • 1 cebula
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • olej rzepakowy - do smaku
  • przyprawa do ziemniaków
  • gałka muszkatołowa

Składniki

na krem chrzanowy

  • 400 g korzenia chrzanu
  • 400 g gęstej, kwaśnej śmietany
  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 4 łyżki majonezu
  • sok z 1 cytryny
  • sól, biały pieprz

Sposób przygotowania - krem chrzanowy

Sposób przygotowania - zapiekane ziemniaki

Najlepszy przepis na pieczone ziemniakiInteria KulinariaInteria Kulinaria
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?