Reklama

Reklama

Zapiekanka makaronowa z indykiem

Smaczna i sycąca. Posmakuje każdemu!

Składniki

  • 300 g makaronu penne
  • 350 g piersi z indyka
  • mieszanka przypraw do drobiu
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 3 ząbki czosnku
  • 250 ml śmietanki 30 proc.
  • pomidorki koktajlowe
  • 2 łyżki pokrojonych czarnych oliwek
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu ziołowego
  • łyżeczka posiekanej pietruszki
  • ok. 60 g mozzarelli

Sposób przygotowania

Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie.

Reklama

Filet z indyka pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Następnie dodać przecier pomidorowy, pokrojone oliwki, śmietankę, pokrojone pomidorki koktajlowe, posiekaną natkę, przyprawić solą i pieprzem.

Następnie na patelnię dodać odcedzony makaron, całość wymieszać

Zawartość patelni przełożyć do naczynia żaroodpornego. Makaron posypać startym serem i zapiekać przez około 12 minut w temp. 200 stopni. Po wyjęciu z piekarnika udekorować bazylią.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje