Zapiekanka makaronowa z indykiem
Smaczna i sycąca. Posmakuje każdemu!

Składniki
- 300 g makaronu penne
- 350 g piersi z indyka
- mieszanka przypraw do drobiu
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
- 3 ząbki czosnku
- 250 ml śmietanki 30 proc.
- pomidorki koktajlowe
- 2 łyżki pokrojonych czarnych oliwek
- szczypta soli
- szczypta pieprzu ziołowego
- łyżeczka posiekanej pietruszki
- ok. 60 g mozzarelli
Sposób przygotowania
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie.
Filet z indyka pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Następnie dodać przecier pomidorowy, pokrojone oliwki, śmietankę, pokrojone pomidorki koktajlowe, posiekaną natkę, przyprawić solą i pieprzem.
Następnie na patelnię dodać odcedzony makaron, całość wymieszać
Zawartość patelni przełożyć do naczynia żaroodpornego. Makaron posypać startym serem i zapiekać przez około 12 minut w temp. 200 stopni. Po wyjęciu z piekarnika udekorować bazylią.