Zapiekanka na obiad

Zapiekanka jest daniem, które lubi cała rodzina. Oto przepis na jedną z nich.

Smakuje wspaniale
Smakuje wspaniale 123RF/PICSEL

Przygotowanie:

Boczek pokrój w drobną kostkę i lekko zrumień na patelni. Następnie posyp solą i pieprzem i dodaj warzywa z opakowania. Wymieszaj wszystkie składniki i smaż około 5 minut. Naczynie do zapiekania posmaruj oliwą i wyłóż na nie warzywa z boczkiem. Zalej wszystko śmietaną wymieszaną z ziołami (drobno pokrojonym tymiankiem i natką pietruszki) i rozgniecionym czosnkiem.

Wierzch dodatkowo możesz posypać żółtym serem. Zapiekaj 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C.5. Na koniec wszystko udekoruj rozmarynem i posiekaną natką pietruszki.  

Genialna zapiekanka z rybąInteria Kulinaria
Tele Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas