Składniki na 2 osoby: - 200 g pomidorów, - 100 g pora, - 1 średniej wielkości banan, - 2 filety z karmazyna (po 125 g), - sok z cytryny, - sól, pieprz, curry, - 150 g śmietany, - 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej, - 2 jajka, - 30 g wiórków kokosowych, - plasterki cytryny i pietruszka do dekoracji, - folia do mikrofalówki Przygotowanie: Pory umyć, pokroić. Pomidory umyć, przepołowić. Banana obrać, pokroić w plasterki. Rybę wymyć, posolić i skropić sokiem z cytryny. Przygotowane składniki włożyć do płaskiego naczynia do gotowania w mikrofalówce. Śmietanę, mąkę ziemniaczaną i jajka wymieszać. Doprawić solą, pieprzem i curry. Wylać na zapiekankę. Przykryć wszystko folią (przeznaczoną do mikrofalówek) i wstawić do kuchenki na 7-8 minut (przy mocy 600 watt). W tym czasie wiórki kokosowe wyprażyć na patelni bez tłuszczu. Przed podaniem posypać zapiekankę wiórkami kokosowymi i dekorować plasterkami cytryny i pietruszką. Czas przygotowania :30 minut Jedna porcja zawiera: 2100 kJ/502 kcal