Zapiekanka z klopsikami

Prosta, a jaka pyszna!

Zapiekanka z kalafiorem
Zapiekanka z kalafiorem123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Kalafior opłucz, podziel na różyczki. Gotuj 5 min w osolonej wodzie. Wyjmij, odłóż 12 małych różyczek. 

2. Marchewki obierz, pokrój w plasterki, gotuj je 5 minut w osolonej wodzie. Odcedź i osącz. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Dodaj do mięsa. Wbij jajko. Dopraw solą i pieprzem. Wyrób. 

3. Masą oblep małe różyczki kalafiora. Uformuj klopsy. Smaż je 5 min na oleju. Resztę kalafiora, marchewkę i klopsy ułóż w formie. Twarożek utrzyj ze śmietaną, dopraw. Polej zapiekankę, posyp płatkami. Piecz 20 min w 200 st. Udekoruj ziołami.

Tina
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas