Zapiekanka z makaronem

Zapiekanki uwielbiane są za to, że do ich przygotowania można użyć wszystkiego na co ma się ochotę i tego, co akurat jest w lodówce.

Zrobisz ją szybko i łatwo
Zrobisz ją szybko i łatwo 123RF/PICSEL

Makaron ugotuj al dente. Dodaj masło, mleko, śmietanę, sól, pieprz i żółtko. Zagnieć jednolitą masę. Następnie włóż ją do kokilek i wstaw do piekarnika. Piecz w temperaturze 200°C przez 20 minut. W tym czasie na patelni usmaż pokrojoną w kostkę cebulę.

Gdy makaron się zrumieni, wyjmij go z piekarnika, posyp cebulą i pomidorkami. Możesz dodać trochę parmezanu, gałki muszkatołowej i zapiec przez chwilę. 

Makaron zapiekany z seremInteria Kulinaria
Na Żywo
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas