Reklama

Reklama

Zapiekanka z mrożonką

Prosty przepis na łatwą zapiekankę z mrożonych warzyw. Idealne danie na szybki obiad, kiedy nie masz czasu na większe zakupy i stanie przy garnkach w kuchni.

Czas przyrządzenia: 60 min
Składniki dla: 4 porcje

Składniki

  • 1 woreczek ryżu
  • 25 dag mrożonej fasolki szparagowej
  • sól
  • pieprz
  • 1 puszka kukurydzy
  • 3-4 kromki pieczywa
  • 2 jajka
  • 200 ml śmietany
  • 5 dag startego żółtego sera

Sposób przygotowania

1. Ryż ugotuj wg przepisu, osącz. Fasolkę krótko zblanszuj, odlej na sicie. Dodaj do ryżu razem z osączoną kukurydzą. Wymieszaj, przełóż do naczynia żaroodpornego lub 4 kokilek.

Reklama

2. Pieczywo (może być czerstwe) pokrój w kostkę. Rozsyp na wierzchu zapiekanki.

3. Jajka rozkłóć, wymieszaj ze śmietaną i startym żółtym serem. Dopraw solą oraz pieprzem do smaku. Polej zapiekankę. Piecz 30-40 minut w temp. 180ºC.

***

#POMAGAMINTERIA

Pięć rodzin, pięć dni i piętnaście wymagających treningów. Obóz Muay Thai, którego pierwsza edycja odbyła się w zeszłym roku, jest szansą dla młodzieży w spektrum autyzmu na poznanie smaku zdrowej rywalizacji, wygranej, a czasem także porażki. Jak mówią organizatorzy: "To, że nasi podopieczni nie utrzymują kontaktu wzrokowego z rozmówcą, nie znaczy, że nie mają nic do powiedzenia. Sport uczy nas szacunku do siebie i każdego rywala. Jeśli tego nie zrozumiesz, oddalasz się od mety". Organizacja tegorocznej edycji wciąż stoi pod znakiem zapytania, jednak dzięki ludziom dobrej woli szanse na wyjazd z każdym dniem rosną. I ty możesz pomóc! Sprawdź szczegóły! 

Świat kobiety

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: zapiekanka | zapiekanki | mrożone | mrożonki

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje