Zapiekanka z owocami - po 6. miesiącu

Składniki
- 1 szklanka kaszy jaglanej
- 2 jajka
- 3 szklanki krowiego mleka 3,2 proc. lub wody
- 3 łyżki rodzynek
- 3-4 łyżeczki masła
- sól i cukier do smaku
Kaszę ugotuj w mleku lub wodzie (dodaj odrobinę soli i masła). Wysmaruj masłem naczynie żaroodporne. Z dwóch jaj oddziel żółtka, utrzyj je z cukrem i wymieszaj z kaszą.
Rodzynki namocz we wrzątku na 10 minut. Osączone, dodaj do dania, podobnie jak białko ubite na sztywną pianę. Całość wymieszaj, przełóż do żaroodpornego naczynia i polej stopionym masłem.
Wstaw do piekarnika i zapiekaj w temperaturze 180°C ok. 30 min (aż na kaszy utworzy się chrupiącą skorupka).
Serwuj ze śmietaną, jogurtem lub musem.