Zapiekanka z ziemniaków i kapusty

Proste danie jednogarnkowe.

Zapiekanka, która nasyci wszystkich
Zapiekanka, która nasyci wszystkich123RF/PICSEL

Ziemniaki ugotować w mundurkach. Pokrojoną w kostkę cebulę zeszklić na oleju, dodać pokrojone w kostkę jabłka, owoce jałowca, liść laurowy i kapustę kiszoną, wlać sok jabłkowy. Gotować na słabym ogniu 15 minut. Doprawić solą i pieprzem.

Ziemniaki odcedzić, obrać, pokroić w plastry.

W żaroodpornej formie ułożyć warstwę ziemniaków, metki, kapusty, ponownie ziemniaków, zalać śmietaną i zapiekać 50 min. w 175 st. C. Dekorować natką.

Jak zrobić zapiekankę ziemniaczaną?Interia Kulinaria
Rewia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas