Reklama

Reklama

Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem

Syci na długo i smakuje wybornie!

Składniki

  • 700 g ziemniaków
  • 2 ząbki czosnku
  • 230 g śmietany 12 proc.
  • 50 ml mleka
  • 2 łyżki oleju
  • 150 g boczku pokrojonego w kostkę
  • pół szklanki startego sera żółtego
  • Pół łyżeczki gałki muszkatołowej
  • Pół łyżeczki rozmarynu
  • Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać i pokroić w plastry. W misce doprawić je przyprawami i wymieszać. Formę natłuścić olejem i ułożyć ziemniaki i pokrojony drobno boczek. Śmietanę wymieszać z mlekiem, doprawić przyprawami i taką mieszankę zalać ziemniaki. Posypać serem żółtym i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C na ok. 50 minut.

Reklama


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje